Veliku većinu dijagnostike imamo na jednom mjestu, što nam omogućava da čim prije dođemo do dijagnoze i osiguramo brzo i ispravno liječenje.

  • Kompletnu krvnu sliku i biokemijske parametre krvi određujemo odmah putem IDEXX aparata, renomiranog američkog proizvođača dijagnostičke opreme za životinje.

  • Dijagnostika putem rendgenskog uređaja indicirana je u velikom broju situacija, bilo internističke ili kirurške prirode. U slučaju da na nativnom rendgenogramu ne dobijemo dovoljno informacija često ćemo pretragu poboljšati aplikacijom kontrastnih sredstava. Većinu pozicija pri snimanju moguće je izvesti dok je životinja budna, no ponekad je potrebna kratkotrajna i blaga sedacija.Slika 1. Rendgenski snimak kukova psa      

Slika 2. Rendgenski snimak torzije želudca
kod psa, tkz. "double-bubble" efekt


Slika 3. Nativni rendgenogram

Slika 4. Rendgenogam nakon što je
apliciran kontrast

  •  Također u prilici smo izvršiti brza testiranja (otprilike pola sata) odmah pri pregledu na neke od zaraznih, internističkih i parazitarnih bolesti (test na parvovirozu pasa, mačja sida i leukemija, test na srčanog crva, test na giardiju, lišmaniju,anaplazmu, boreliju,erlihiju, test na pankreatitis).


  • Što se tiče mikrobioloških pretraga koje su dugotrajnije i zahtijevaju posebne uvjete za pretragu, odnosno znanje i opremu koju posjeduju mikrobiolozi, tada se koristimo vanjskim laboratorijima.